Class 8 JAC Board English Unit–1A “The Naive Friends” is an important lesson for students preparing for exams. This post includes helpful objective questions and answers to improve understanding of the chapter and boost your preparation for JAC Board English exams.

Unit 1a : The Naive Friends MCQ
English Class 8 JAC Board
1. Who was written the story "The Native Friends"-
a. Premchand
b. Ray Douglas Bradbury
c. Zai Whitaker
d. Anita Desai
Ans: A
2. What made Keshav pale and gloomy ?
a. Mother's scolding
b. The sight of the nest
c. The summer heat
d. The sight of the broken eggs
Ans: D
3. Where did the birds lay their eggs in the story 'The Naive Friends' ?
a. Above the roof
b. Above the cornice
c. Above the window
d. Above the garage
Ans: B
4. What did the children do to protect the eggs in the story 'The Naive Friends' ?
a. made nest and cover
b. made cage and cornice
c. made cushionband roof
d. made clothes and cover
Ans: C
5. What made Keshav and his sister forget about the joys of milk and jalebi ?
a. The pleasure of seeing the flying of two birds
b. The pleasure of reading books
c. The pleasure of seeing cinema
d. None of these
Ans: A
6. A bird had laid eggs ...... the cornice.
a. just below
b. near
c. just above
d. None of these
Ans: C
7. From where did Shyama bring rice for the birds ?
a. Wooden pot
b. Clay pot
c. Steel pot
d. None of these
Ans: B
8. Why did Shyama keep quit in front of mother ?
a. She was bold
b. She was week
c. She was tense
d. She was scared
Ans: D